Böngésző 2013. augusztus

SZÁLLJ, SZÁLLJ, SÓLYOM SZÁRNYÁN HÁROM HEGYEN TÚL

Mozgalmas és izgalmas volt a június második része is a Nagykovácsi Sólymok SE életében, mert ismét sorra kaptuk a meghívásokat Pest megyei, illetve budapesti csapatoktól. Ahova el tudtunk utazni, ott remek hangulatú, színvonalas mérkőzéseket játszottak a csapataink.

A Hidegkúti SC meghívását fogadtuk el 2013. június 11-én, kedden, ahova egy 2003-2004-es születésű vegyes csapattal érkeztünk egy körmérkőzéses mini tornára. A házigazdák 2 csapattal vettek részt, illetve a Dunakanyar SE volt a negyedik csapat a tornán.

Ezt a tornát egy felmérésnek szántuk, mert a csapatunk többségét 1 évvel fiatalabb fiúk alkották és pár hete kezdtük gyakorolni az új taktikánkat, ami a nagyobb pályamérethez szükséges. Ennek ellenére öröm volt látni, hogy egyre jobb és érettebb játékot nyújtottunk és végig szoros mérkőzéseket játszottunk.

Az elő mérkőzésen a Hidegkúti SC „A” csapata ellen fociztunk, melyen szoros mérkőzésen egygólos vereséget (2-3) szenvedtünk. Már 2 góllal is vezettünk, de folyamatosan cseréltünk, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon, hiszen gyakorlásnak szántuk az egész tornát, mert mi nem élünk csak az eredmények bűvöletében. A második mérkőzést a Dunakanyar SE ellen játszottuk és jól látható volt, hogy évek óta összeszokott, egymás gondolatát is ismerő csapat, akik végig domináltak az egész mérkőzés folyamán. A mi fiaink hihetetlen szervezetten, nagy küzdeni tudással válaszoltak az erős nyomásra, egészen az utolsó percig döntetlenre (0-0) állt a mérkőzés, de az utolsó percben egy megérdemelt góllal győzött az ellenfél. (0-1) Nagyon sokat tanultunk ebből a mérkőzésből, ami jól látszott az utolsó mérkőzésen, amikor a Hidegkúti SC „B” csapatával mérkőztünk, és megérdemelt 2 gólos győzelmet arattunk. (4-2) De ami még ennél is fontosabb volt, hogy mindezt jó játékkal értük el, nem pedig „bunkerfocival” ami sajnos manapság már néhány más gyerekfoci egyesületnél is kezdenek alkalmazni a megyében, az eredmények hajszolása érdekében.

A legkisebb focistapalántánk is kaptak meghívást (2005-2006-2007), amelyből a Hidegúti SC meghívását fogadtuk el, 2013.június 13-án, csütörtökön.

Tudtuk, hogy ez a korosztály még nagyon a fejlődési szakaszuk elején van, de csak edzésekkel nem képesek úgy fejlődni, mint amikor „éles” mérkőzéseken vesznek részt. Ilyenkor benne van a játékban, hogy akár több gólos vereséget szenvednek, de ezek a „pofonok” is a tudatos építkezés részei, mert utána többszörös akarattal vetik bele magukat az edzéseken az új dolgok elsajátításába. A legkisebb sólyompalánták bár óriási akarattal játszottak több mérkőzést a házigazdák 3 csapata ellen, meg kellett hajolnunk a nagyobb tapasztalat előtt, hiszen az ellenfélnél már 1-2 éve együtt játszik ez a korosztály. Ennek ellenére, élményekkel jöttek haza a fiúk és lányok, mert a vereségek ellenére mindig nagy élmény, ha mérkőzéseket játszhatnak a legkisebbek is.

Néhány nap telt csak el, és már utaztunk is Csillebércre, 2013. június 18.-én, kedden a Buda Juniors meghívására. A házigazda egyesület egy nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező komoly utánpótlásképző műhely, ezért nagy örömmel fogadtuk el újra a meghívásukat. Két csapattal (U9 és U10-11) vettünk részt a gyönyörű környezetben lejátszott felkészülési mérkőzéseken. Mind a 2 csapatunk 4-4 mérkőzést játszott, és egy teljesen más, a magyar képzéstől eltérő képzésben részesülő ellenféllel játszottunk pörgős, izgalmas, magas színvonalú mérkőzéseket. A fiúk szép és ötletes játékot valósítottak meg, jó volt látni az edzéseken elsajátított megoldásokat. Mind a két csapatunk szinte az összes mérkőzését megnyerte, mind ezt úgy, hogy egyre több dolgot tudtak tudatosan megvalósítani az edzéseken gyakoroltakból, és a korábbi felkészülési mérkőzések tapasztalataiból, ami nagyon biztató az őszi folytatás előtt.

Nagyon hasznos volt az edzői stábnak ez a meghívás is, mert ezt a tornát is már az őszi terveink elősegítésére használtuk fel, ugyanis újból megerősítést kaptunk a szövetségtől, hogy szeptembertől indulhatunk a BOZSIK tornákon.

A legújabb hivatalos szövetségi kiírás szerint, minden feltételnek megfelelünk és 3 korosztályt fogunk indítani a Bozsik tornákon.

Bár már most ki tudnánk állítani a kötelezően elvárt korosztályokat (U7, U9, U11), egyesületünkbe folyamatosan várjuk a focizni vágyó 2003-2004-2005-2006-2007-ben született gyerekeket.

HAJRÁ SÓLYMOK!