Böngésző 2013. július

TOVÁBB SZÁRNYALNAK A SÓLYMOK

Mozgalmas volt május második fele és június eleje is a Nagykovácsi Sólymok SE életében, mert sorra kaptuk a meghívásokat Pest megyei, illetve budapesti csapatoktól, köszönhetően az egyesület jó kapcsolatainak és a nálunk végzett szakmai munkának. Ahova elutaztunk, ott nagy örömünkre remek hangulatú, színvonalas mérkőzéseket játszottak a csapataink.

A Hidegkúti SC meghívását fogadtuk el 2013. május 21-én, kedden, ahova 2 csapattal érkeztünk egy körmérkőzéses mini tornára. Mind a két U9-es csapatunk 4-4 mérkőzést játszott a vendéglátónk 3 hasonló korosztályú csapataival, illetve egymással is. Végig nagyon lelkesek és ügyesek voltak focistapalántáink, a kemény meccseken méltón képviselték egyesületünket. A mini torna végén mind a két edzői stáb elégedetten fejezte be a felkészülési tornát, hiszen itt most nem az eredmények voltak a fontosak, hanem, hogy megnézzük, mit tudnak az edzésen tanultakból alkalmazni a fiúk éles helyzetekben.

Egy rövid felkészülési időszak után, újabb komoly erőpróba elé nézhetett a csapatunk: a Pest megye egyik legerősebb utánpótlás képzésével foglalkozó LIVER FC Budaörstől kaptunk meghívást 2013. június 01-én, szombaton. Két csapattal (U9) vettünk részt a felkészülési mérkőzéseken. Az „A” csapatunk 3 mérkőzést játszott, míg a „B” csapatunk kettőt. Bár előzetesen nem tudtuk, hogy miképpen fogjuk felvenni a versenyt a nagyon erős házigazdákkal, örömmel láttuk, hogy a fiúk szép és ötletes játékot valósítottak meg. Jó volt látni az edzéseken elsajátított megoldásokat, amivel meg is leptük a házigazdákat, akik nem vártak ilyen erős játékot tőlünk. Az „A” csapat 2 győzelemmel és 1 döntetlennel zárta a hétvégét, míg a kisebb fiúkból álló „B” csapat 1 döntetlennel és egy egygólos vereséggel zárt, ami mind a két csapattól kiváló teljesítmény volt.

Egy hét telt el és belevágtunk egy újabb nagy kalandba. Tökölre utaztunk egy U11-es és egy U9-es, 4-4 csapatos tornára a Csepel-Sziget Focisuli meghívására 2013. június 09-én, vasárnap. Mivel ebben a régióban még nem ismertük az ellenfeleket a házigazdán kívül, nem tudtuk, hogy mire számítsunk, de mindenképpen méltón szerettük volna képviselni az egyesületünket és Nagykovácsit.

Ezt a tornát egy felmérésnek szántuk, mert 1-2 évvel fiatalabb fiúkkal utaztunk el, mint az egyik kiírt korosztály (U11), ugyanis szerettük volna látni, hogy ezek a korábban sikert-sikerre halmozó focistapalántáink, hogyan alkalmazkodnak a nagyobb pályamérethez és az új játékrendszerhez.

Az első U11-es mérkőzésen bár nagyot küzdöttünk, jól látható volt, hogy az első ilyen mérkőzésüket játszották a focistáink, így egy sima vereség lett a vége. Gyakorlásnak viszont kitűnő volt ez a mérkőzés, mert a hibákból tanulva, a pályaméretet és az új játékrendszert megszokva, a két következő mérkőzésen már csak 1 gólos vereségeket szenvedtünk, ami kiváló eredmény tekintve, hogy ennyivel fiatalabb korosztállyal álltunk ki.

Az U9-es csapatunk is jól teljesített, bár a nagy meleg rányomta a bélyegét a játékunkra, illetve aznap sok olyan kisfiú is szerepet kapott, akik kevesebb mérkőzésrutinnal rendelkeztek.

Nagyon hasznos volt az edzői stábnak ez a meghívás, mert ezt a tornát már az őszi terveink elősegítésére használtuk fel, ugyanis akkor már tudtuk, hogy az egyesületünk elérkezett abba a növekedési fázisba, hogy szeptembertől indulhatunk a BOZSIK tornákon. A legújabb hivatalos szövetségi kiírás szerint, minden feltételnek megfelelünk és 3 korosztályt fogunk indítani a Bozsik tornákon.

Bár már most ki tudnánk állítani a kötelezően elvárt korosztályokat (U7, U9, U11), egyesületünkbe folyamatosan várjuk a focizni vágyó 2003-2004-2005-2006-2007-ben született gyerekeket.

HAJRÁ SÓLYMOK!