Böngésző 2013. június

SZÁRNYALNAK A SÓLYMOK

Mozgalmas hónap volt a Nagykovácsi Sólymok SE életében a május, mert nagyon sok meghívást kaptunk Pest megyei, illetve budapesti csapatoktól, köszönhetően az egyesület jó kapcsolatainak és a nálunk végzett szakmai munkának. Sajnos minden meghívásnak nem is tudtunk eleget tenni, de ahova elutaztunk, ott nagy örömünkre remek hangulatú, színvonalas mérkőzéseket játszottak a csapataink.

A Pilisvörösvári UFC meghívását fogadtuk el elsőnek 2013. május 11-én, szombaton, ahova 3 csapattal érkeztünk. Mind a három U9-es csapatunk 2-2 mérkőzést játszott a hasonló korosztályú hazai csapatokkal. Végig nagyon lelkesek és ügyesek voltak focistapalántáink. A szép, de szikrázóan kemény meccseken méltón képviselték egyesületünket. A mérkőzések végén mind a két edzői stáb elégedetten fejezte be a felkészülési mérkőzéseket. Itt most nem az eredmények voltak a fontosak, hanem, hogy megnézzük, mit tudnak az edzésen tanultakból alkalmazni az éles helyzetekben. Nagyszámú szülői szurkoló csoport kísért el bennünket, kiváló hangulatot teremtve.

Néhány nap telt csak el, és már utaztunk is Csillebércre, 2013. május 14.-én, kedden a Buda Juniors meghívására. A házigazda egyesület egy nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező komoly utánpótlásképző műhely, ezért nagy örömmel fogadtuk el a meghívást. Két csapattal (U9) vettünk részt a gyönyörű környezetben lejátszott felkészülési mérkőzéseken. Mind a 2 csapatunk 3-3 mérkőzést játszott, és egy teljesen más, a magyar képzéstől eltérő képzésben részesülő ellenféllel játszottunk pörgős, izgalmas, magas színvonalú mérkőzéseket. A fiúk szép és ötletes játékot valósítottak meg, jó volt látni az edzéseken elsajátított megoldásokat.

Ismét csak néhány nap telt el, és belevágtunk az első nagy kalandunkba. Budapesten egy 16 csapatos Pünkösdi Tornára neveztünk be (U9). A résztvevők között, sok komoly eredményt elért, nagy múltú budapesti egyesületet láthattunk és egy majdnem egész napos tornán vettünk részt Csepelen, 2013. május 19-én, vasárnap. Mivel ebben a régióban még nem ismertük az ellenfeleket nem tudtuk, hogy mire számítsunk, de mindenképpen méltón szerettük volna képviselni az egyesületünket és Nagykovácsit. Ez annyira jól sikerült, hogy először 3 győztes mérkőzéssel, 9 ponttal, kapott gól nélkül jutottunk tovább a csoportunkból, majd a kieséses szakaszban is 2 győzelmet arattunk, ráadásul ismét kapott gól nélkül, mely után ott találtuk magunkat a döntőben.

Az ellenfelünk a házigazda Csepel FC volt, akik évek óta együtt játszottak, nagyon ügyesek és tehetségesek voltak. Öröm volt látni, hogy a játék minden elemében felvettük velük a versenyt! Egy hihetetlenül izgalmas, lüktető, kőkemény mérkőzést játszottunk a döntőben, több ziccerünk is volt, azonban egy igazságos döntetlen (0-0) lett a vége, amik után 7 méteres párbajjal kellett eldönteni a tornagyőzelem sorsát. A nap végére a fáradtságnak köszönhetően elhibáztunk néhány rúgást, így az ezüstérmet szereztük meg. Elképesztő nagyot fociztak a sólyomfiókáink. Az egész tornán szép és ötletes játékkal, folyamatos letámadásban, az ellenfeleket a kapujukhoz szögeztük. Látványos cselekkel, kombinatív játékkal, magabiztos győzelmeket szereztünk, ahol minden kisfiú jó játékkal vette ki a részét.

A tornán a 2. helyet szereztük meg a 16 induló csapat közül.

5 győzelemmel és 1 döntetlennel zártuk a tornát, 9 gólt rúgtunk, 0 gólt kaptunk, ami elképesztően komoly teljesítmény ebben a korosztályban.

Mind a szülők, mind az edzői stáb nagyon büszke volt a csapatra.

Góllövőink: Hajduska Marcell 3 gól, Ullmann Gergő 3 gól, Ullmann Ádám 3 gól.

A csapatból különdíjat kapott a tornán nyújtott teljesítménye alapján Ullmann Ádám.

A csapat tagjai voltak: Kosztoványi András, Szolnoky Gergő, Zgyerka Máté, Ullmann Ádám, Ullmann Gergely, Hajduska Marcell, Lökös Levente, Szűcs Krisztofer, Fehér Bálint

HAJRÁ SÓLYMOK!