Böngésző 2013. szeptember

X. Steckl János Emléktorna U10 Pilisvörösvár

Nyárbúcsúztató, de egyben az őszi szezon kezdetét is jelentő tornára kaptunk felkérést Pilisvörösvárra a X. Steckl János Emléktornára, 2013. augusztus 20-án.

A tornát minden évben megrendezik a házigazdák korábbi edzőjének emlékére. Éppen ezért a szervezőknek nagyon fontos az emléktorna szellemisége, így több szempontot mérlegelnek, mely csapatokat hívják meg, hiszen erre a tornára nem lehet jelentkezni, csak meghívással lehet rajta részt venni. Ilyen figyelembe vett szempontok az egyesületekben végzett szakmai munka, a gyerekekhez való edzői hozzáállás, egyesületi filozófia és a kísérő szülők viselkedése a torna alatt. Éppen ezért nagy megtiszteltetésnek tekintettük a meghívást és visszaigazolásnak is tekintettük az egyesületünkben végzett szakmai munkánkat.

A meghívást igyekeztünk jó játékkal meghálálni, ami maximálisan sikerült, méltón képviseltük a Nagykovácsi Sólymok Sportegyesületet és Nagykovácsit is.

A tornán 5 mérkőzést játszottunk, melyen 4 győzelmet értünk el és 1 mérkőzésen kaptunk ki, amivel 12 pontot szereztünk, 9 gól rúgtunk és 4 gólt kaptunk, így a csapat ezüstérmes lett, azaz 2. helyezést ért el. Az aranyérmet a házigazdák szerezték meg, akik 13 ponttal zártak a tornát.

Ami viszont az éremnél is fontosabb volt számunkra, mindezt jó játékkal, szép focival értük el. Folyamatosan cseréltünk, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon, hiszen gyakorlásnak szántuk az egész tornát, mert mi nem élünk csak az eredmények bűvöletében, az úgyis megjön a sok befektetett munka gyümölcseként.

Nagyon hasznos volt az edzői stábnak ez a meghívás is, (akárcsak a korábbi tornák, kupák, edzőmérkőzések), mert ezt a tornát is már az őszi terveink elősegítésére használtuk fel, ugyanis újból megerősítést kaptunk a szövetségtől, hogy szeptembertől indulhatunk a BOZSIK tornákon.

A legújabb hivatalos szövetségi kiírás ismét megerősíti, hogy minden feltételnek megfelelünk és 3 korosztályt fogunk indítani a Bozsik tornákon, illetve az U11-es csapatunk el fog indulni a körzeti bajnokságban is.

Bár már most ki tudnánk állítani a kötelezően elvárt korosztályokat (U7, U9, U11), egyesületünkbe folyamatosan várjuk a focizni vágyó 2003-2004-2005-2006-2007-2008-ban született gyerekeket.

Szintén az egyesületünkhöz kapcsolódó hír, hogy szeptembertől az egyesületünk elindítja a kézilabda szakosztályát is, ahova szeretettel várjuk a kézilabdázni vágyi lányokat és fiúkat, akik 2002-2003-2004-ben születtek.

HAJRÁ SÓLYMOK!